Foto Fredrik Jonsving

Hästprofilernas julkalendrar – lyxiga vinster och starka åsikter

Många ridsportföretag arrangerar julkalendrar den här tiden och lottar ut både sina egna och andras produkter. Men även flera hästprofiler gör julkalendrar i sociala medier. Här är ett par tips som ni måste kolla in!

Bloggaren Ponnymamman lägger varje dag ut en ny ”lucka” och inleder starkt med två ”Jag lever i en julgranskula”, som handlar om ridsportvärldens förbluffande oförmåga att se bortom sin egen horisont när det gäller hästvälfärd. Så här skriver hon i Lucka 3, om Dressyreliten och kandartvånget:

”DRESSYRELITEN OCH KANDARTVÅNGET. Eller rättare sagt kandarvalfriheten. För några år sedan var det dressyrhattens vara eller inte vara som upprörde vissa i dressyrvärlden. ”Rör inte min 1800-talshatt” kan man sammanfatta det dramat.

I år knackades det på julgranskulan igen då det lades ett förslag om att kandar och sporrar skulle bli valfritt i högre klasser i dressyr. Men förslaget väckte starkt motstånd. Svaret som kom i en skrivelse från elitens ryttare och tränare osade kränkthet. Kritiken var ”oberättigad och okunnig” och det vore ”praktiskt och etiskt fel” att BÖJA SIG FÖR denna okunniga och oberättigade kritik.
Herregud alltså, att den okunniga pöbeln hela tiden ska sticka upp!” Läs hela inlägget här > > >

Charlotte och Rasmus Haid Bondergard har gjort varje dag i december till en tävlingsfest och lottar ut bland annat underkläder från Hogengård, ridmode från Haybum och lyxpläd från Adamsbro:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.