Helena Persson - Bonzai

Helena Persson: Fokusera på din prestation, utvärdera, gå vidare!

På resans gång känns det ibland bättre och ibland sämre, men deppa inte ihop! uppmanar hoppryttaren och tränaren Helena Persson.

Hoppryttaren och tränaren Helena Persson berättar på Facebook att hon tittade på tv och såg ett program där man pratade om att det är helt normalt att tonårsbarn har problem som influerar hela familjen. Det fick henne att fundera över varför det är så och hon skrev ett inlägg till sina elever och till alla andra ungdomar som växer upp och som jobbar med sina prestationer:

”Vad är det vi missar i att förmedla till de unga att livet består av både med- och motgångar?
Varför måste alla må dåligt? Jag, som tränare, längtar efter att mina kära elever ska förstå att på resans gång känns det ibland bättre (gläds lagom) o ibland sämre (reflektera o jobba i dessa perioder efter en lösning på det som inte fungerar).
Men deppa inte ihop.
Alla stjärnor har varit med om dessa perioder… Man måste bara lära sig att tackla dem! Inte ge upp! Problem är till för att lösas!
Vad jag tror jag vill säga till alla er unga som växer upp i ett annat klimat än jag och mina kollegor gjorde för många år sedan utan internet och utan att resultat spreds så fort, är att fokusera på er egen prestation, försöka utvärdera och gå vidare.

En dålig prestation spelar inte all roll om man gjort mycket bra…
Allting ger sig i slutänden, jag lovar.
Ungdomar, se positivt framåt. Ni kommer möta både och, det gör alla framgångsrika”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.