Henrik von Eckermann - King Edward. Foto FEI/Richard Juilliart

Henrik fortsatt världsetta

Henrik von Eckermann håller positionen som världsetta i hoppning och Patrik Kittel kliver uppåt i dressyrens nya ranking. Här ser du alla de senaste svenska positionerna på världsrankingen i alla discipliner.

Medan von Eckermann fortsätter att vara världsetta i hoppning dalar Peder Fredricson från plats tre till plats nio. Malin Baryard Johnsson finns på plats 45, två platser lägre jämfört med förra rankingen.

På dressyrrankingen är Patrik Kittel sexa, med det klättrar han en placering från förra rankingen sett till rankingen av ryttare. Dressyren har i och med senaste listan övergått till att ranka ryttare i stället för att ranka ekipage.

Etta och tvåa i världen just nu är Jessica von Bredow Werndl, Tyskland, och Cathrine Laudrup Dufour, Danmark, som båda kommer till Sweden International Horse Show på Friends sista helgen i november.

Bästa svensk på världsrankingen i fälttävlan är Louise Romeike på plats 75, tätt följd av Sara Algotsson Ostholt som den här veckan har chans att plocka poäng i Boekelo på säsongsfinalen i Nations Cup.

Lena Malmström som med sin sjätteplats i kür Grad V plockade pararyttarnas bästa placering på VM i Herning är också högst på världsrankingen totalt sett. Resultaten räcker just nu till plats 43 för henne och till plats 88 för Louise Etzner Jakobsson. I Grad I är Anitha Johnson bästa svensk på plats 27, i Grad II är Sandra Karlsson på plats 24 medan Carolin Rutberg är på plats 30 i Grad III och i Grad IV är Louise Etzner Jakobsson rankad 23:a. I Grad V är Lena Malmström åttonde bäst i världen och Amalia Josbo finns på plats 26.

Ella Filippa Velander är kvar på plats 24 av världens voltigörer medan Ella Lindblom är 156:a på distansrankingen.

Fredrik Persson, som nyligen slutade på femtonde plats på fyrspannens VM i Pratoni del Vivaro rankas på plats 22. Bland parkuskarna klättrar Eva Ottosson till plats 24 från 40. Slutligen finns Linnea Kristiansen på plats 51 bland dem som kör enbet.

Här hittar du världsrankingen för samtliga grenar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.