Foto: Fredrik Jonsving

Hundar hetsades att attackera häst med ryttare – allvarliga skador

När de två männen mötte ryttaren kopplade de loss sina hundar och hetsade dem mot hästen Hope. Hästen uppges ha gått omkull när hundarna attackerade och är nu allvarligt skadad.

Händelsen utspelade sig vid Hufvudsta Ridskola under söndagseftermiddagen. En ung tjej var ute på en kortare ridtur när hon mötte de två männen som hade varsin hund. Männen uppges då ha kopplat loss hundarna och hetsat dem mot hästen, varefter de attackerade. Ekipaget gick omkull varpå ryttaren föll av och hästen föll i sken.

Enligt uppgifter till Ridenews kunde hästen efter visst tumult fångas in av andra på plats. Den plåstrades om för att sedan köras direkt till djurklinik. Veterinär ska ha kunnat bekräfta skador från hundbett och andra allvarliga skador till följd av händelsen. Hästen kommer att akutopereras inom kort.

Ryttaren fördes till sjukhus för kontroll men ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Bekräftar anmälan

Polisen i Stockholmsområdet bekräftar anmälan. En patrull har också varit ute på platsen och pratat med de drabbade. Dock kan de inte säga så mycket om ärendet ännu då patrullen inte hunnit avrapportera. Klart är dock att ingen person under söndagskvällen hade kunnat gripas som misstänkt för dådet.

Vilken rubricering ärendet får är ännu inte fastställt. Var Ridenews erfar kan det möjligen röra sig om misshandel, vållande till kroppsskada eller skadegörelse.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.