Antonia Ramel och Patrik Kittel.  Foto: Kim C Lundin

Idag börjar stortävlingarna!

Håll tummarna för Antonia Ramel och Patrik Kittel ikväll när den sista och avgörande världscupomgången i dressyr inleds i stortävlingarna i ’s-Hertogenbosch.

Idag börjar The Dutch Masters/Indoor Brabant Horse Show i ’s-Hertogenbosch, Holland, en av världens största inomhustävlingar, med Rolex Grand Prix i hoppning och världscuptävlingar i dressyr som drar igång redan klockan 17 idag.

Patrik Kittel och Antonia Ramel rider världscupen. Antonia ligger på trettonde plats i världscupen och har fortfarande chans att ta sig till finalen i Göteborg om hon lyckas bra här. För Patriks del borde hans nuvarande sjundeplats i tabellen innebära att finalplatsen redan är säkrad, men han kommer att rida för ytterligare poäng. I den trestjärniga dressyren rider Michelle Hagman Hassink, som gör comeback efter barnledighet och  Juliette Ramel. Isabella Tovek tävlar i U25-klasserna.

I hoppningen finns för svensk del  Peder Fredricson och Henrik von Eckermann på plats. De möter bland andra Marcus Ehning, Tyskland, som vann den senaste Rolex Grand Prix i Geneve i december. Världsettan schweiziske Steve Guerdat finns på plats, liksom, förra årets segrare i Dutch Master, belgaren Niels Bruynseels. Naturligtvis emmaryttarna Harrie Smolders and dubbla VM-medaljören från 2014 Jeroen Dubbeldam. De möter också skotten Scott Brash, som har något av ett rekord när det gäller Rolex Grand Prixsegrar.

 

The Dutch Masters hemsida

Start- och resultatlistor

Redan kl 17 ikväll drar direktsändningarna igång via ClipMyHorse som sänder live
Tisdag 19 mars 18:00 Eurosport eftersänder från världscupen i dressyr
Tisdag 19 mars 19:00 Eurosport eftersänder från Rolex Grand Slam
Onsdag 20 mars 12:30 Eurosport världscupen i dressyr, repris
Torsdag 21 mars 14:15 Eurosport, Rolex Grand Slam, repris

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.