Davina McVey Gillian. Foto: Tv3

Inbrott hos ridskolan – alla träns stulna

Tjuvarna som bröt sig in på ridskolan gick runt och öste ner träns, grimmor och snoddar utan urskiljning.

Natten till idag torsdag utsattes Hufvudsta Ridskola i Solna utanför Stockholm för ett inbrott där förövarna stal alla träns i en av stallbyggnaderna.

– De bröt sig in i ponnystallet och måste ha gått runt med säckar och bara öst ner allting – träns, gamla slitna textilgrimmor och till och med martingaler och gummisnoddarna, berättar VD Davina McVey Gillion.

– Men de har inte stulit några sadlar.

För tre år sedan råkade man ut för samma sak – även då var det träns som stals. Den gången skedde inbrottet under personalens lunchrast och man kunde inte visa att lokalerna varit låsta, så försäkringen gav ingen ersättning.

Den gången måste tjuvarna ha fått för mycket att bära, eller så insåg de att det skulle bli svårt att sälja stöldgodset – man hittade nämligen en säck med träns en bit ifrån ridskolan. Dessvärre gjordes fyndet efter att man hunnit köpa nya träns till alla hästar.

– De måste ju kunna jobba. Idag har jag fått åka runt och köpa upp alla träns jag kan få tag på. Vi har ganska väl noterat vilka olika bett och specialbehov hästarna har, men nu får jag bara ta det som går att köpa för dagen – vi har lektioner ikväll och alla måste kunna gå med.

Inbrottstjuvarna är väl dokumenterade på film.

– Vi har fått hjälp att spara ner filmerna och de lämnas över till polisen.

Det finns misstankar om att tjuvarna varit på ridskolan under dagen och rekat, då några av tjejerna på ridskolan sett personer som till beskrivningen liknar de filmade inbrottstjuvarna.

Polisen i Solna berättade vi anmälan att det har varit en enorm våg av inbrott under helgerna och råder alla att vara vaksamma.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.