Jönköping Horse Show är igång med cirkus, unghästar och ponnyer

På onsdagen drog stortävlingarna i Jönköping igång med unghästkval, cirkusshow och ponnytävlingar. Det blev också ett nytt slags hopprekord.

Foto Moa Rautenberg

Agria Star of Tomorrows första 5-års kval i hoppning bjöd på riktigt fina ritter med 33 felfria i klassen, där man rider sin andra omgång under torsdagen. Manda Rautenberg red två hästar felfritt i den första omgången, Honolulu och Gambia. En bedrift som även Viktoria Almgren lyckade med hästarna med Jediella och Erano de la Butte.

I onsdagens 1,30-hoppning som var semifinal i Rising Star blev det norsk seger med Mira Oliva Høidal och Boleybawn Aasha.

Dressyrryttare hoppdebuterade

Carl Hedin och Christian Grey
Carl Hedin och Christian Grey. Foto Privat.

Tävlingarnas första dag bjöd på rekordmycket publik och dressyrryttaren Carl Hedin drog extra åskådare när han kom in in på arenan för att hoppa sin 4-åring Christian Grey. Duon som red felfritt fick en lyckad start på sin tävlingshelg.

Carl har under året gjort några hoppstarter på lånade hästar, men det här var debuten med egna hästen.

-Det var jättekul och väldigt nervöst då både jag och min häst är amatörer i det här sammanhanget och orutinerade. Det ska bli kul med också nervöst och rida finalen imorgon och bli bedömd av två så rutinerade ryttare som Angelie von Essen och Rolf-Göran Bengtsson.

Ponnyerna rider finalen i Agria Pony Trophy under torsdagen. I onsdagens första runda för ponnyerna segrade Essie Söderberg med Clements Catwalk i kategori B, Thea Bohlin med DJ Zirco i kategori C och Vilma Hedlund med Glentrasna Girl i kategori D.

Nytt rekord under kvällens show

Foto Ludwig Saari
Foto Ludwig Saari

Under kvällens familjeshow, som presenterades av Länsförsäkringar fick publiken bland annat se Emma Palm från Vissmålens Ridklubb hoppa högre än en ponny och flyga över 120 centimeter utan problem. Kanske inte i närheten av Kajsa Bergqvists ännu ohotade inomhusrekord på 2,08 men ett nytt slags höjdhoppningsrekord som slogs på Jönköping Horse Show.

Foto Ludwig Saari

Start- och resultatlistor > > >

Programmet i sin helhet:
https://jkpg.com/sv/jonkoping-huskvarna/program-jonkopinghorseshow/

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.