Agria

Käpphästar intar Stockholms Stadion

Intresset för käpphästar växer så det knakar och nu är det dags för ”käppisarna” att ta plats på Stockholm Stadion. Nio deltagare har kvalat in till den prestigefulla finalen av Agria Käpphästcup som kommer att gå av stapeln på söndag eftermiddag den 19 juni under årets LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week.

Finaldeltagarna kommer från hela landet och har kvalat till finalen i Stockholm genom olika distrikt i landet som Agria samarbetar med. Finalen kommer att avgöras på två olika höjder, 50 cm för deltagare upp till 12 år och 70 cm för deltagare från 13 år och uppåt. Det finns ett speciellt tävlingsreglemente och en banbyggare kommer att skapa den utmanade finalbanan.

– Jag ser mest fram emot att få representera käpphästarna och att få visa upp vilken rolig sport det är! Min käpphäst heter SLB Silver Begonia och kallas för Beyla. Jag fick henne som present av mamma när jag vann kvaltävlingen på Bankeryds Ridklubb. Jag förväntar mig mycket av henne under finalen i Stockholm, säger Ester Nilsson Sjögren, en av finalisterna.

Ridsport är en av Sveriges största ungdomsidrotter och käpphästar är ett roligt och inkluderande sätt att engagera och öppna upp sporten för fler. Det bidrar också till rörelse för barn och unga på ett kul och lekfullt sätt. Sporten har växt explosionsartat de senaste åren och intresset för ”käppisarna” är större än någonsin.

– Jag är glad att vi har möjligheten att genomföra denna cupfinal i samband med LGCT Stockholm och jag är övertygad om att det blir en häftig upplevelse för finalisterna att med sina käpphästar rida in på anrika Stockholm Stadion. Vi har under många år engagerat barn och ungdomar genom vår Agria Ponnyklubb och detta med käpphästar ger ännu fler en fantastisk möjlighet till att vara med i gemenskapen och att ha kul tillsammans. Agria Ponnyklubb arrangerar också Glädjehoppet där vi, tillsammans med Barncancerfonden, engagerar hela Sveriges käpphästryttare för att stödja cancerforskningen, säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst & Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

För de som är sugna på att prova på käpphästar finns det möjlighet till det i Kids Corner under hela helgen. Det kommer också att finnas ponnyridning och flera roliga aktiviteter för de yngsta besökarna.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.