Drottning Elizabeth

Karantän inget problem för 94-åriga drottningen – rider varje dag

Storbritanniens drottning Elizabeth II har inga problem med karantänen – nu hinner den 94-åriga monarken rida varje dag!

Drottning Elizabeth fick sin första häst, shetlandsponnyn Peggy, när hon var 4 år. Sedan dess har hon ridit, hela livet, varje gång hon haft möjlighet. Tidigare deltog hon i parader, först på polishästen Tommy, sedan på sin pappas häst Winston och i arton år på stoet Burmese. Hon har ett stort engagemang för galoppsporten och har i alla år fött upp och ägt galoppörer. De senaste åren har hon anlitat dressyrryttaren Louise Robson för att skola om pensionerade galoppörer till dressyrhästar.

Idag rider hon en trygg cob på vars rygg vi har sett henne de senaste åren. Och nu under karantänen har drottningen fått tid att rida varje dag. Hon har tidigare sagt att hon blivit en ”vackert väder-ryttare”, men nu under lockdown har hon ridit i ur och skur.

Hennes dotter prinsessan Anne blev 1971 Europamästare i fälttävlan och dotterdottern Zara Tindall är även hon en framgångsrik fälttävlansryttare, med individuellt VM-guld i Aachen 2006 och lagsilver i OS 2012 med det brittiska laget.

I ett videomeddelande till brittiska folket säger drottning Elizabeth:
– We should take comfort that while we may have more still to endure, better days will return. (Vi måste finna tröst i att även om vi har mycket kvar att uthärda, så kommer det bättre dagar).

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.