Ryttarkaka

Karantäntips: Så bakar du ryttarkaka!

Kanske hinner man baka nu när livet står stilla? Här är receptet på den galet goda och populära Ryttarkakan!

Med kladdkaka i botten och ett kokostäcke som påminner om tosca är denna kaka given till kafferepet. Baka ryttarkakor i långpanna och skär upp i lagom bitar.

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Kaka:
175 gram smör
6 deciliter strösocker
4 ägg
3 deciliter vetemjöl
1 deciliter kakao
2 kryddmått salt
1 kryddmått vaniljpulver

Kokostäcke:
75 gram smör
2 deciliter strösocker
1 1/2 deciliter vispgrädde
1 deciliter sirap
200 gram kokosflingor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30×45 cm och häll i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Blanda smör, socker, grädde och sirap till kokostäcket i en kastrull.
  • Koka upp och låt sjuda ca 2 min under omrörning.
  • Tillsätt kokosen och sjud ytterligare 1 min. Bred kokostäcket över kakan och grädda ytterligare ca 10 min.

Näringsvärden, per bit
Energi: 332 kcal
Protein: 3 gram
Kolhydrater: 39 gram
Fett: 18 gram

Recept från Arla

Ryttarkaka
Ryttarkaka enligt recept från Arla.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.