Kim Kardashians frieserhästar väcker ilska

Influencern Kim Kardashian lade nyligen ut bilder på några av sina 14 frieserhästar från dottern Norths sjuårskalas, något som väckte stor vrede bland hennes följare. ”Människor dör”, skrev någon. ”Istället för att köpa fler hästar än hon har människor som kan rida dem borde hon skänka sin obscena rikedom till människor som behöver det.”

På sin och maken Kanye Wests ranch i Wyoming har Kim Kardashian bland annat 14 frieserhästar. En av dem är dottern Norths och när hon nyligen fyllde sju lade Kim ut bilder på hästarna på Instagram. Det väckte genast ilska hos följarna, som menade att hon istället borde skänka sina pengar till behövande.

”Istället för att köpa fler hästar än hon har människor som kan rida dem borde hon skänka sin obscena rikedom till människor som behöver det.”

”Människor dör.”

Faktum är att Kim, vars kosmetikbolag nyligen värderades till en miljard dollar i samband med att multibolaget Coty köpte in sig med 20 procent, nyligen gjorde en större donation till flera organisationer som associeras med Black Lives Matter-rörelsen. Även Kanye West skänkte pengar, två miljoner dollar till familjerna och för rättegångskostnader gällande tre svarta amerikaner som dödats i samband med polisvåld. Han har även satt upp en fond för George Floyds sexåriga dotters collegestudier.

Kim har inte tagit bort inläggen med frieserhästarna från sitt Instagram. Där kan man även se henne och dottern till häst, dock inte på frieserhästar utan på quarters.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.