Elmia Stephanie Holmen Copycat

Klara datum för Jönköping Horse Show och snart kvalstart för unghästklasserna

Vi var många som hoppats på ännu ett ”hästlov” på Elmia i Jönköping, men Jönköping Horse Show 2021 kommer att hållas veckan innan, 27-31 oktober, alltså vecka 43.

Redan i februari öppnar kvaltävlingarna till Agria Star of Tomorrow

– Nu längtar vi alla till att träffas igen och njuta av hästar och ridsport. Jönköping Horse Show är en viktig mötesplats för hela ridsporten i Sverige. Därför känns det riktigt bra att presentera höstens evenemang där alla har möjlighet att vara med, ponnyryttare, amatörer och högsta eliten. Succén 2019 var helt otrolig, så vi siktar förstås högt även i år, säger grundaren Lisen Bratt Fredricson.

Jönköping Horse Show genomförs onsdag-söndag och tidsprogrammet kommer erbjuda ett brett utbud av hoppning, dressyr och show från morgon till kväll. Utöver ett attraktivt tidsprogram satsar organisationen ytterligare på mässan och kringaktiviteter.

– Evenemanget är skapat för alla sport, show och hästintresserade. Därför är det viktigt för oss att erbjuda en helhet för besökarna, oavsett ålder. Jönköping Horse Show är inte bara en hästtävling det är en mötesplats och ett event för hela familjen, säger Lisen.

Samarbetet mellan Jönköping Horse Show och Elmia AB är nu inne på sitt femte år.

– Alla hästintresserade kan se fram emot ett säkert event i Elmias stora, välventilerade lokaler , säger Jonas Berglund, projektledare på Elmia AB.

Redan den 26 februari öppnar kvaltävlingarna till Agria Star of Tomorrow, unghästklasserna för 5-, 6- och 7-åriga hopp- och dressyrhästar.

– Det gäller att tänka långsiktigt nu när säsongsmålen sätts för årets 5-7-åringar. Med en genomtänkt plan ökar chansen till framgång med träning och tävling, men framför allt förutsättningarna för den unga hästens långsiktiga hållbarhet, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring.

Regler och anmälan publiceras på www.jonkopinghorseshow.se i månadsskiftet januari/ februari.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.