Ebba Berglöf

Kritik mot Equipe Online: ”Vad betalar vi egentligen för?”

”Varför betala högre och högre avgifter när inget synbart underhåll finns och ingen uppdatering syns?”
Henriksdals RF är en av de föreningar som nu kritiserar tävlingssystemet Equipe Online.

”Nu har vi genomfört Spring Tour I och årets första faktura från Equipe har kommit. 1.250kr + moms (1.562:50) är det inget att säga om. Men………..
Programmet behövs absolut. Ingen diskussion om det. Men varför betala högre och högre avgifter när inget synbart underhåll finns och ingen uppdatering syns? Vad betalar vi egentligen för?”
Det skriver föreningen Henriksdals RF idag på sitt Instagramkonto.

Föreningens Ebba Berglöf säger:
– Nu blir vi fakturerade 15 kronor per anmälan och därför lade vi upp det här inlägget. För allt som läggs på måste vi höja avgifterna. Det här är egentligen något mellan ridsportförbundet och ett privat bolag som tar ut mång-mångmiljonvinster men det är vi föreningar – och ryttarna – som drabbas.

Det är dyrt nog att tävla ändå, menar hon och det blir svårt för föreningarna att  förklara varför man måste ta ut högre avgifter.
– Jag tycker verkligen att man ska få tjäna pengar, men det ska vara transparent, det är ju jag som får sitta i diskussioner på Facebook om att det är så dyrt.

– Jag säger inte att systemet är dåligt, vi tycker att det är ett bra program. Men jag tycker det är osakligt att man nu lägger på så mycket pengar.

Bolaget gör miljonvinster

Ebba Berglöf  har själv kollat upp bolaget bakom Equipe och säger:
– Förra året hade de ett dåligt år, då gick omsättningen ner från 16 miljoner till 12 miljoner. Men ändå tog man ut 8 miljoner till sitt holdingbolag.
I andra länder har Equipe andra avtal.
– De tar inte ut samma avgifter exempelvis för tävlingarna i Peelbergen i Belgien. Där är heller inte föreningarna toppstyrda av sitt förbund utan de kan välja leverantör av system.

Vill få snabbare reaktion

Varför lägger man ut detta just på Instagram?
– Med sociala medier kan man få en snabbare reaktion, skulle vi dra det genom ridsportförbundet tar det ett halvår bara att lägga en motion.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Henriksdals RF (@henriksdalsrf)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.