Kronprinsessan överraskade i dressyrtävling

Startlistan för dressyrtävlingarna i den lilla staden innehöll en kunglig överraskning – kronprinsessan gjorde sin tävlingsdebut med två hästar.

Många blev nog överraskade när de kollade startlistorna för helgens dressyrtävling i danska Frederiksværk. Ingen mindre än kronprinsessan Mary fanns anmäld i två medelsvåra klasser på två olika hästar – hon gjorde här sin tävlingsdebut i dressyr med 11-årige Edelman (Vivaldi-Jazz), som tidigare tävlats av landslagsryttaren Agnete Kirk Thinggaard och Wasabi OLD (Welt Hit IV-Lancer.

Med Wasabi fick hon lite missar, men med Edelman blev det en succéartad debut på 72.05 procent och åttor på travdelen, vilket gav en fjärdeplats i klassen.

Mary, som kommer från Australien, har vuxit upp med ridning och även tävlat hunterklasser i hemlandet. När hon kom till Danmark skaffade hon egen häst och gick även på ridskola. Nu delar hon intresset med sin familj och framförallt då med äldsta dottern Isabella, som var med och hjälpte till med hästarna på tävlingen.

Se Marys ritt:


Läs mer hos Ridehesten > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.