nonsens nos mule

Lemlästade hästen dog av tarmvred

Skräckhändelsen som vi berättade om, där polisen misstänkte att en människa dödat och skurit bort ett öra och ett öga på en häst har nu fått en annan förklaring.

För en tid sedan skrev vi om en händelse i Jönköpings län där en häst dödats och fått ett öga och ett öra bortskurna. Polisen misstänkte att en människa dödat hästen och orsakat skadorna, då veterinär bedömt att de orsakats av ett vasst föremål.

Nu har obduktion visat att hästen dog av akut tarmvred och man antar att det är djur som orsakat de yttre skadorna.

– Enligt obduktionsrapporten är hästens dödsorsak ett akut tarmvred. De yttre skadorna på hästen har uppkommit efter hästens död. Skadorna har uppkommit genom yttre påverkan av ett djur, säger förundersökningsledaren Åsa Nyblom i ett pressmeddelande.

– Det känns bra för barnens skull, de har varit oroliga och ledsna om jag har varit ute för länge hos hästarna, säger hästägaren Åsa Carlsson till SVT.

– Sedan är jag förvånad. Skadorna på hästen ser inte ut att ha kommit från ett djur. Se klipp med Åsa Carlsson > > >

– Initialt misstänktes det att någon människa kunde ha dödat hästen, det gjorde att vi försökte att reda ut om något brott hade begåtts eller inte. Vi inhämtade information och iakttagelser tidigt för att få ett så bra underlag som möjligt. Därför eftersökte vi tips från allmänheten. Det är bra att få in tips i ett tidigt skede, som i alla andra brottsutredningar. Vi jobbade brett för att ha ett bra underlag att arbeta vidare med när väl obduktionsrapporten kom. Nu kan vi alltså fastställa att inget brott har begåtts, berättar förundersökningsledare Åsa Nyblom.

Utredningen läggs nu ned.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.