Louise Romeike och Wieloch's Utah Son.

Malin och Louise båda felfria i Badmintons avslutande hoppning

Malin Josefssons Golden Midnight touchade flera av hindren, men alla bommar höll sig på plats och det blev en felfri runda i banhoppningen i Badminton vilket gav en 22:a plats. Även Louise Romeike och Wielochs Utah Son lyckades fint och var felfri i banhoppningen och slutade på 24:e plats.

Malin Josefsson tog med Golden Midnight ett enormt kliv uppåt i listan i Badminton Horse Trials genom en felfri ritt i terrängen. Hon susade från 75:e plats upp till 32:a plats. I banhoppningen blev det ännu ett jättekliv upp till 22:a plats efter en felfri runda.

Louise Romeike och Wielochs Utah Son var även de felfria i banhoppningen, vilket gav en 24:eplats. De var även felfria i gårdagens terräng, även om tidsfel gjorde att de backade ett par placeringar från den inledande dressyrens 30:e plats.

Oliver Townend fick ett nedslag vardera med sina båda hästar. Inför banhoppningen ledde han med Ballaghmor Class men slutade nu på andra plats. Oliver Townend ledde även efter den inledande dressyren, då med Cillnabradden Evo, som han nu gick in i banhoppningen med från en 7:e plats som till slut blev en 6:e plats.

Slutligen gick dock segern till Piggy French och Vanir Kamira.

Foto Sally Newcombe och Kit Houghton/Badminton Horse Trials.

Louise Romeike och Wieloch’s Utah Sun.
Louise Romeike och Wieloch’s Utah Sun.
Louise Romeike och Wieloch’s Utah Sun.
Oliver Townend och Ballaghmor Class
Oliver Townend och Cillnabradden Evo.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.