Maria Gretzer Foto: Fredrik Jonsving

Maria Gretzer får förnyat förtroende

”Jag blev överraskad”. Det säger Maria Gretzer till SvRF efter att det står klart att hon sitter kvar i det verkställande utskottet hos det internationella ridsportförbundet FEI.

Maria Gretzer får alltså förnyat förtroende i FEI:s verkställande utskott.

– Jag har suttit på posten i sex år nu. Visst är jag hedrad av att få fortsätta arbetet internationellt, säger Maria när hon landat i Sverige, efter FEI:s stämma General Assembly i Bahrain till SvRF.

Det är det verkställande utskottet som styr inriktningen på FEI:s arbete och dess utveckling.

– Det är många viktiga frågor vi har att ta itu med. Men det viktigaste är att hästvälfärden står i centrum för allt vårt arbete, säger Maria Gretzer till förbundet.

–  Jag börjar känna mig varm i kläderna och jag är beredd att satsa fullt ut för den här perioden på fyra år till, säger Gretzer som också är ordförande i de aktivas kommitté. Där har hon en representant från varje gren i ridsporten. Och målsättningen är hög.
– Här vill jag göra ännu mer. Men det kan vara svårt för de aktiva att både hinna med den här typen av arbete och sina egna karriärer. Jag försöker driva på för att få resultat som kan få genomslag i verkställande utskottet, säger hon.

Maria Gretzer

  • Har gjort tre OS som aktiv.
  • Tre VM och en rad EM
  • Hon vann världscupkvalet 1999 i Århus Danmark.
  • Hon har vunnit championatstecknet i hoppning 1997.
  • Hon har varit förbundskapten i hoppning 2005-2008.
    Därefter har hon varit tränare i hoppning för fälttävlanslandslaget

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.