Maria Gretzer och Singular LS La Silla

Maria Gretzer: ”Yrkesverksamma borde få tävla nu”

Ridsporten blöder pengar och Maria Gretzer vill att man nu istället ska jämföar ridsporten med trav och galopp: Professionella ryttare borde få komma igång med tävlingsverksamheten, på veckodagar och utan publik, menar hon i ett inslag hos Radiosporten.

Idag går Maria Gretzer ut i Radiosporten och kräver att man öppnar tävlande för professionella ryttare.
– Vi skulle ju vilja att vår kategori ryttare, branschutövare, yrkesverksamma ryttare, skulle få starta upp med lite endagstävlingar mitt i veckan, med ganska få deltagare, men för att komma igång med vår verksamhet gentemot hästägare, mer att jämföra med trav och galopp.

Hästägare vill inte ha sina hästar hos professionella tränare om de inte tävlas.

– Jag hör fler och fler som blir av med kunder och får det tuffare och tuffare att gå ihop, säger Maria Gretzer i inslaget.

Till skillnad från travet och galoppen lyder ridsporten under Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet och styrs därför av de beslut som tas där. Därför har man initialt beslutat starta upp tävlan för barn och ungdomar, i likhet med inom andra idrotter. Ett beslut som Maria Gretzer var mycket kritisk till i ett tidigare inlägg hos Ridenews – Läs mer här > > >

Folkhälsan är såklart viktigast poängterar Gretzer, men i liten skala bör det kunna gå att tävla igen.

Lyssna på inslaget i Radiosporten:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.