Marcus Westergren och Calmere. Foto Fredrik Jonsving

Massor av svenska placeringar i Belgien

I Belgien pågår just nu en svenskinvasion med mer än trettio ryttare på plats för att tävla i Lanaken och Opglabbeek. En seger och massor av placeringar har det blivit så här långt.

Mycket fokus på Mexiko den här helgen då både Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckerman och Evelina Tovek samt numera Sri Lankaregistrerade Mathilda Karlsson är där och tävlar. Men den stora svenskinvasionen befinner sig i Lanaken, Belgien, dit mer än tjugo svenska ryttare har begivit sig.

Marcus Westergren och Faya Sao Miguel vann en av torsdagens 1.40-hoppningar, där även Erika Lickhammer- Van Helmond och Douglas Lindelöw var placerade.

Erika tog även en andraplats i 1.45-hoppningen på Toupie du Quesnoy. I klassen var även Linda Heed/Decurio och Marcus Westergren/Calmere placerade.

24 minuter därifrån, i Opglabeek, Belgien, pågår också en mindre svenskinvasion med cirka tio ryttare på plats. I dagens 1* 1.30-hoppning var det svensktätt, med Nellie Berntsson/Cornet’s Baloufee (3:a), Antonia Pettersson Häggström/Winning Moon (4:a) och Stephanie Holmén på sambon Carl Walter Fox Diero Lux N (6:a) bland de placerade. I en av dagens 2* 1.40 i två faser var Sofia Kroon/Cambio och Sofia Westborg/Sunny van de Hunters placerade.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.