Matilda Pettersson berättar öppenhjärtigt om olyckan och tiden efteråt (Arkivbild) Foto: Fredrik Jonsving

Matilda Pettersson berättar om tuffa tiden efter olyckan

Norrökpings Tidningar har fått en intervju med Matilda Pettersson. Hoppryttaren förlorade tre hästar i en allvarlig olycka i september 2018. Vägen tillbaka är tung och kommer att ta tid.

Många minns säkert den hemska hästlastbilsolyckan den 23 september 2018. Den krävde tre hästar liv på E20 mellan Eskilstuna och Västerås och fick stora rubriker. Det blev tidigt känt att det handlade om hoppryttare på väg hem från tävlingar på Sundbyholm som var inblandade. Hästlastbilen blev påkörd bakifrån och det kaos som uppstod inne i lastutrymmet kan bara beskrivas som ett inferno.

Nu träder hoppryttaren Matilda Pettersson, Stall Bjärby, fram och berättar om den svåra tiden, den traumatiska olyckan och efterspelet.
”Det är många som inte vet att det var så allvarligt och varför jag varit borta i fyra månader”, säger Matilda Pettersson till NT.

Matilda Pettersson och hennes kamrat Lisa Bergström befann sig i hästdelen när deras hästlastbil rammades bakifrån av en långtradare med släp.

För NT berättar Matilda Pettersson om olyckan och chocken som suttit i under många månader. Även de överlevande hästarna var påverkade av olyckan.

Läs hela artikeln här  (låst artikel)

Not från webredaktören:  NT:s artikel är så kallat låst, det upptäcktes inte vid första skedet då det går att läsa artikeln en gång innan ”låsmekanismen” slår till. Speciellt om man inte varit inne på Norrköpings Tidningar tidigare. Det kan fungera att läsa artikeln om ni trycker på länken igen och öppnar ett nytt fönster. NT:s låsmekanism verkar uppföra sig lite olika enligt de tester vi gjort.

Ridenews skribent Angelica Forsberg hade före NT:s publicering genomfört en intervju med Matilda Pettersson men den var inte klar för publicering. Inom kort kommer intervjun att finnas tillgänglig för läsning utan låsning.

Andra artiklar om bil- och hästolyckor

Rose-Marie berättar om skräcken på E18 – efterlyser sina hjältar

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.