Miljonsto hittades svältande och övergiven

Ett kapplöpningssto som såldes för omkring tre miljoner kronor som åring har hittats övergiven och utsvulten på en övergiven gård på Irland.

Stoet War Celeste såldes som åring för 240.000 guineas (omkring tre miljoner kronor) till China Horse Club. Hon har varit i träning hos kände tränaren David Wachman men aldrig startat. 2015 såldes hon vidare för att bli avelshäst.

Nu har hon mystiskt dykt upp som ett utmärglat skelett på en övergiven gård i County Cork, Irland, i högar av avföring, tillsammans med svältande ponnyer och hundar. Ingen vet hur hon har hamnat där, men hjälporganisationen My Lovely Horse Rescue tog hand om henne och hon har nu nästan återfått sin forna glans.

Maddie Doyle från organisationen säger i Racing Post:
– Vi fick ett samtal från en person i allmänheten som var orolig för hästarna på gården. Vi åkte dit och det var bedrövligt att se. Vi tittade på djuren och tänkte att det är bara en fråga om dagar innan de dör.
Mängden avföring gjorde att man fick gräva ut hästarna ur stallet. Högarna hade växt så att man bara kunde se hästarnas ben över boxkanterna.
– Vi har sett vanvårdade djur förut, men aldrig på den här nivån.
Organisationen tog hand om fem hästar och ponnyer, men två av dessa fick avlivas.
Prognosen för War Celeste var inte god, men mirakulöst nog överlevde hon.

– Men man hör det på namnet ”War Celeste” – hon är en fighter.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.