Melody Hames i arbete och till höger Pepparkakshästen Foto: Melody Hames - Horse Barber

Hästbarberaren som gör lite mer än en jaktklippning

Melody Hames har en av de mer udda yrkena – hon kallas för hästbarberaren. I sitt jobb med att klippa hästar förenar hon sina två passioner: konst och hästar.

Brittiska Melody Hames kallas för hästbarberaren. Hon försörjer sig på att klippa hästar – på ett kreativt och unikt sätt. Hon betraktar sina klippningar som konstverk, vart och ett med sin egen symbolverkan.

Att hennes artistiska ådra tar sitt uttryck med en klippare i hand beror på att hennes första ponny behövde hjälp. Den led av sjukdomen Cushings och visar sig bland annat med att hästen får tjock och ibland till och med lockig päls oavsett årstid. Melodys ponny behövde med andra ord klippas ofta och hon fick mycket träning den vägen. Kompisar bad om hjälp, djungeltrumman om hennes skicklighet satte fart och efterfrågan på hennes hjälp växte.  Så föddes Horse Barber – hästbarberaren.

Från början var Melody Hames företagsamhet inriktad på konventionell klippning av hästar. När en bekant bad henne om hjälp med en speciell klippning så nappade hon trots att hon aldrig provat.
”Min inställning till det mesta är att säga ja först och oroa mig senare”, säger Melody Hames till CNN.

Det var sex år sedan, nu har Melody Hames försörjt sig på hästklippning på heltid i fyra år. Några av hennes unika projekt är bland annat krigshästen som skulle klippas till 100-års-minnet av eld upphör i första världskriget . För det projektet gjorde hon massor av förarbete för att hitta de rätta symbolerna och citaten för uppdraget. Själva klippningen tog tio timmar att göra, det fick delas upp på två dagar.

Krigshästen porträtterad Foto: Melody Hames – Horse Barber

Melody Hames gjorde pepparkakshästen som stöd till MacMillan Cancer Support. Hon skapade den till minne av en vän som hade förlorat kampen mot cancer.
”Det känns som om många människor kunde knyta an till pepparkakshästen”, säger hon.

Melody Hames i arbete och till höger Pepparkakshästen Foto: Melody Hames – Horse Barber
Melody Hames och till höger Pepparkakshästen Foto: Melody Hames – Horse Barber
Pepparkakshästen Foto: Melody Hames – Horse Barber

Källa: CNN

Ny studie: Tunna täcken ger rejäl temperaturhöjning

 

 

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.