nonsens hage islandshäst

Mysterium kring den avlivade hästen Höjskjer

Det är ännu oklart vad som hände med islandshästen Höjskjer som förra lördagen avlivades utan att ägaren kontaktades.

Tidningen Norra Skåne har rapporterat om islandshästen Höjskjer, som förra lördagen avlivades utan att man kontaktade ägaren.
Djurskyddsenheten hor Länsstyrelsen Skåne behandlade under fredagen polisrapporten angående den avlivade hästen.

– Vi kan inte säga något om ärendet förrän vi sett journalen från djursjukhuset. Vi ska under dagen behandla polisens anmälan och avgöra om och i så fall hur vi ska gå vidare, säger Paula Hultgren, biträdande enhetschef på djurskyddsenheten, Länsstyrelsen Skåne.

Enligt Länsstyrelsen får man avliva ett djur utan att kontakta djurägaren om man bedömer att djuret är i så dåligt skick att det är nödvändigt.

Eftersom Länsstyrelsen ej har bemanning på lördagar och ingen jour, var det polisen som tog beslutet om avlivning. I deras rapport står det att man letat efter ägaren utan resultat.
– Jag har inga missade samtal på min telefon, säger hästens ägare Pontus Plantman till Norra Skåne. Och mitt namn, adress och mobilnummer finns med i patienthistoriken så de hade rätt nummer. Min son har inte heller några missade samtal på sin telefon från djursjukhus eller polis.

Men vad som orsakat detta, varför hästen kom ut ur hagen och hur den kom att bli i dåligt skick är ännu oklart. I polisrapporten står det att hästen hittats i ett träsk och avlivades av etiska skäl.

Ägaren Pontus Plantman tycker fortfarande att alltför mycket är oklart och har kopplat in LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, där han är medlem.

– Jag har fortfarande många frågor kring vad som hänt, säger han.

Artiklarna i Norra Skåne kan läsas här (låsta):

Häst avlivades utan att ägaren kontaktades > > >

Besked från sjukhuset: Avlivades av etiska skäl > > >

Länsstyrelsen: ”Vi håller på att titta på ärendet” > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.