Foto Inga Lill Snitt

Nominera till hållbarhetspris för hästnäringen

Ett pris på 10.000 kronor delas ut för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäringen och ridsporten. Du kan också nominera!

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge prisat personer, organisationer och företag för deras goda hållbarhetsinitiativ inom hästnäringen. Priset delas ut för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäringen och ridsporten. Nu behöver juryn hjälp att hitta årets pristagare, nominera dig själv eller någon annan.

Inom hästnäringen finns det ett växande engagemang för att hitta miljösmarta lösningar som är bra för vår planet. Med det här priset vill Lövsta Future Challenge lyfta goda exempel, små som stora, samt sprida kunskap och inspirera fler att arbeta mer hållbart.

— Vi vill lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera och bidra till en positiv förändring. Vi ser brett på hållbarhet och det kan vara allt från innovativa digitala lösningar, utveckling av nya material på anläggningar eller till utrustning, projekt för hästars välfärd till andra miljösmarta lösningar kring hästens vardag. Hjälp oss att hitta hästsveriges bästa hållbarhetsinitiativ 2021! säger Alexandra Mörner, ordförande i juryn för LFC Hållbarhetspris.

Förra årets pristagare var Julmyra Horsecenter, som fick ta emot priset för sitt goda arbete för att minska näringsläckage från hästgödsel och hindra övergödning i närliggande vattendrag. Tidigare år har vi lyft initiativ så som Malmö Civila Ryttareförening, som arbetar för att stallet ska vara en öppen och inkluderande plats för alla samt Stall Kvickstorps smarta bevattningslösning för att minska vattenförbrukningen och ta vara på regnvatten.

Priset kan delas ut till organisationer, initiativ, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar hästnäring och ridsport. Med hållbarhet menas det som under en lång tid skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever, samtidigt som det är ekonomiskt gångbart.
Pristagaren får 10. 000 kr för att kunna göra mer av det som är bra.

Här kan du läsa mer om priset och hur du nominerar > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.