Flagga Hinder Tävling

Nu blir det tillåtet med 300 personer på tävlingar

Nu blir det tillåtet med fler personer på kultur- och idrottsevenemang. Från tidigare 50 under coronapandemin till 300.
Beslutet gäller från 1 november.
Samtidigt skärps regler för nattklubbar.

Det beslut som fattats idag innebär att sammankomster med 300 personer som anvisas en sittplats med minst en meters avstånd emellan tillåts. Två personer i samma sällskap får sitta tillsammans.
Detta kommer att gälla från 1 november.

– Det kommer att göra stor skillnad även om de berörda sektorerna fortfarande befinner sig i ett mycket allvarligt läge, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

– Arrangörer inom idrott, kultur och idrottssektorn och civilsamhället har visat en tydlig vilja att ta det ett stort ansvar för att genomföra arrangemang och nu får de möjlighet att ta det här ansvaret, säger hon vidare.

Samtidigt skärps reglerna för nattklubbar och restauranger. För offentliga danstillställningar och nattklubbar ska gränsen på 50 personer gälla.
– I det här läget ska vi inte ha trängsel på nattklubbars dansgolv. Det här är ingen rekommendation, utan ska följas, säger inrikesministern Mikael Damberg.
– Det är en sak att gå ut på restaurang när man sitter och äter på avstånd, men att gå ut och klubba och dansa på avstånd är – ganska svårt.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.