Nu har du chans att få 100.000 kronor till ditt hästprojekt

ATG Drömfond har under flera år stöttat initiativ som verkar för människors välmående. I inledningen av 2020 är det hästkrafterna som är i fokus – ett projekt kommer att belönas med 100 000 kronor.

– Hästen hjälper så många människor, både fysiskt och psykiskt, så det känns fantastiskt att få vara en del av det här och verkligen göra skillnad, säger Lisen Bratt Fredricson, före detta landslagsryttare och ambassadör för ATG Drömfond Välgörande Hästkrafter.

Sökperioden är öppen till 26 januari. Sen ska juryn sätta sig ner och välja ut vilket av projekten som belönas med 100 000 kronor.

– Alla som driver verksamheter och projekt med välmående hästkrafter är välkomna att söka. Det kan handla om allt från att stallet blivit en naturlig samlingsplats för ungdomar, till projekt där hästen hjälper människor fysisk och psykiskt. Vi vill helt enkelt ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

Övriga tre i juryn är Karolina Lagerlund, vd Hästsportens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare och Lisen Bratt Fredricson.

Gå in på https://dromfond.se/hast/ och fyll i formuläret för att söka.

Vilket projekt som får 100 000 kronor för att utveckla sin verksamhet presenteras fredag 21 februari på Gothenburg Horse Show.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.