En ny gymnasieutbildning ska underlätta för blivande elitryttare. Foto: Fredrik Jonsving

Ny gymnasieutbildning ska ge elitryttare

Med start hösten 2019 startar en ny idrottsprofil för ryttare. Det är Jensen gymnasium Norra i Stockholm som lanserar satsningen tillsammans med Runsten Equestrian.

Det är elever på ekonomiprogrammet med inriktning specialidrott-ridning 1 & 2 som får ett specialanpassat schema för att också kunna satsa på hästhoppning. Eleverna kommer att ha tid för ridning fyra till fem eftermiddagar i veckan, uppger Jensen i ett pressmeddelande. De ges också möjlighet till boende och inackordering på Runsten.

– Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda framtida elever denna unika chans att kombinera studier med satsningar på elitidrott. På Jensen har vi flera elitidrottare och har därför sett ett behov av ett särskilt utformat program som underlättar för dem att utvecklas optimalt både inom skolan och sin sport, säger Anna Keding, rektor på Jensen gymnasium Norra i ett pressmeddelande.

Även från Runstens sida ser man fram emot samarbetet.

– Runsten Equestrian jobbar ständigt för att på olika sätt bidra till och utveckla ridsportens framtid. Unga talangfulla ryttare har alltid varit ett stort fokus i vår verksamhet och det är otroligt spännande att få dra igång detta projekt tillsammans med Jensen, säger Josefine Ronquist, projektledare på Runsten Equestrian i pressmeddelandet.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.