hand klapp nonsens

Ny yrkeshögskoleutbildning för equiterapeuter – första på 13 år

Till hösten startar en ny yrkeshögskoleutbildning för equiterapeuter i Nyköping.

Efter att den tidigare yrkeshögskoleutbildningen för equiterapeuter lades ner 2008 har det saknats en utbildning med kvalitetssäkring enligt högskolestandarden. Men i höst startar en utbildning på Campus Nyköping, tre år på heltid med 600 YH-poäng.

Utbildningen är framtagen tillsammans med erfarna yrkesutövare och företag och personer inom hästnäringen och kvalitetsgranskas av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Om man saknar de grundläggande kraven för att söka kan man läsa dessa via Campus Nyköping nu under våren.

Equiterapeuter sysslar med rehabilitering och friskvård för hästar och efterfrågan har blivit allt större de senaste åren, både för att vi fått fler hästar i landet, men också för att allt fler veterinärer rekommenderar samarbete med en equiterapeut.

– Friskvård och rehabilitering av hästar har blivit en gråzon inom branschen. Det saknas idag utbildningar inom området som är kvalitetssäkrade, något som är absolut nödvändigt för att säkra en hög kompetens kring den kvalificerade yrkesroll som Equiterapeut innebär, säger hippologen Aili Bernhardtz sm kommer att vara utbildningsledare i en text på Campus Nyköpings hemsida.
– Jag är väldigt glad att vi på Campus Nyköping, tillsammans med våra samarbetspartners kunnat ta fram en utbildning med ett gediget innehåll som är precis det som branschen efterfrågar. De studerande som antas kommer få en utbildning med djup teoretisk grund och praktisk träning med hög kvalitet.

Ansökan till utbildningen öppnar 1 februari.

Läs mer > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.