Sanna Lundell i ny tv-serie om hästar i SVT. Foto Ulrika Malm

Ny svensk tv-serie om hur hästar förändrar människors liv

Hästälskaren Sanna Lundell undrar över hur våra liv påverkas av att umgås med hästar.

Flocken är fyra berättelser om hur hästar kan få dig att förstå dem, och dig själv på ett nytt sätt.

I serien får vi möta människor vars liv förändrats av hästar. Människor som tror på hästens helande kraft och på att vi människor har mycket att lära av hästarna. Det är också berättelser om besatthet, hårt arbete och lyckan i att för ett ögonblick få smälta samman med dessa fantastiska djur.

– Hästar har lärt mig mer om oss som människor än människor själva. De har en intakt intuition och väldigt rena avsikter och känslor i sin kommunikation, säger Sanna Lundell i SVT:s pressmeddelande om serien.

Seriestart torsdag 4 april kl 21.30 i SVT1.

Alla fyra avsnitt läggs ut på Play premiärdagen. Dessutom fyra Flocken Special, där Sanna provar filosofier och metoder hon mött på resan hemma i Sverige. Serien är gjord av Clara Mannheimer och Agnes-Lo Åkerlind.

 

Avsnitt 1
Vi får se ett reportage om Thomas Smittle. I fängelset hittade han tillbaka till sig själv genom att tämja vilda mustanger. Idag hjälper han andra att hitta självkänsla, lugn och mod med hjälp av sina mustanger i Pine Ridge-reservatet i South Dakota.

Avsnitt 2
Människor vars liv förändrats av hästar. I ett av Londons utsatta områden finns ett stall där många trasiga själar hittat ett andra hem. Hästarna lockar ungdomarna bort från gatan och in i en gemenskap som skapar trygghet och framtidstro.

Avsnitt 3
Legendaren Bent Branderup, grundare av den akademiska ridkonsten. På hans gård i Danmark är historien närvarande i varje detalj. Här tränar Bent sina hingstar till en fulländat harmonisk kommunikation mellan människa och häst.

Avsnitt 4
Jordaniens kungliga stall där svenska djurkommunikatören Emelie Cajsdotter jobbar. De arabiska fullbloden där ses som andliga budbärare och i Emelies regi präglas stallet av icke-dominans och respekt.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.