föl hage nonsens

Nya tips för hållbar hästhållning

Nu finns en ny version av ”Hästen och Hållbar utveckling”, kompletterad med bland annat ett kapitel om vatten. ”Hästen och Hållbar utveckling” ska bidra till ökad kunskap om hållbarhet kopplat till ridsporten.

”Hästen och hållbar utveckling” togs fram 2016 för att ge en samlad bild av hållbarhetsutmaningar kopplat till hästen och för att lyfta goda exempel.
Syftet är att både bidra till en ökad kunskap om hållbar utveckling kopplat till ridsporten och hästverksamheter samt till mer aktiviteter, handlingar och förändringsarbete.
Med en gemensam ambition har återigen fyra starka aktörer gått ihop i framtagandet av den nya versionen.

Häftet ska sprida kunskap om hållbar utveckling kopplat till ridsporten och hästverksamheter samt inspirera till fler aktiviteter, förändringar och lösningar som är bra för vår planet.

– Vi är så glada och stolta över att kunna presentera en ny version av rapporten ”Hästen och Hållbar utveckling”. Det har hänt mycket sedan rapporten lanserades 2016 och man blir verkligen inspirerad av att se vilket uppsving engagemanget kring miljö och hållbarhet fått sedan dess. Vi hoppas att alla i hästvärlden kan få nytta av den kunskap och de praktiska tips som ” Hästen och Hållbarhet” förmedlar. Det finns verkligen något för alla i den, säger Alexandra Mörner, Lövsta Stuteri.

”Hästen och Hållbar utveckling” har uppdaterats med ny information, användbara tips samt ett helt nytt kapitel om vatten. Rapporten visar vilka områden som hästnäringen behöver fokusera på och lyfter goda exempel.

– Vi vill synliggöra vattenfrågan då de pågående klimatförändringarna ökar osäkerheten kring tillgång av vatten vid rätt tid och i rätt mängd även här i Sverige, säger Camilla Välimaa på HållbarHäst.

Den nya publikationen har producerats av HållbarHäst och möjliggjorts tack vare finansiering och samarbete med Svenska Ridsportförbundet, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Lövsta Stuteri och ZeroMission.

Ladda ner Hästen och Hållbar utveckling > > >

Svenska Ridspostförbundets sida om hållbarhet > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.