Snart kan publiken spela på sina vinnare. Foto: Fredrik Jonsving

Nyheten: Så kan publiken vinna pengar på hoppning

Att spela på hästar har traditionellt betytt trav eller galopp. Men snart kan du spela även på hoppning igen.

Spelformen V5 har premiär under Elmia Scandinavian Horse Show i oktober. Upplägget blir det klassiska som idag används i travets V5. 
– Det blir en klass med både heatvinnare och totalsegrare där vi adderar ett stort mervärde genom att kunna spela via ATG. Jag är övertygad om att det kommer att bli en succé, säger Lisen Bratt Fredricson, arrangör för Elmia Scandinavian Horse Show i ett pressmeddelande.
Men fenomenet spel på hoppning är inte helt nytt. Under Göteborg Horse Show kunde man spela på vem som skulle vinna i fyra hoppklasser. Det visade sig bli populärt, och man började spåna på en fortsättning.

– I nära samarbete med Svenska Ridsportförbundet har vi utvecklat ett tävlingsupplägg som vi tror har goda chanser att både utveckla svensk hoppsport, samtidigt som det plussar på ATG:s utbud av spelupplevelser i hästväg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.
– Vi har haft ambitionen att få erbjuda spel på vissa hoppklasser, eftersom vi ser det som ett stort mervärde för ridsportpubliken. Därför är vi självklart glada över att ATG väljer Elmia Horse Show som partner för att introducera den här satsningen på hoppsporten. Vi vill vara ett event som ger både de aktiva och publiken en fantastisk upplevelse, och det här ligger helt i linje med den ambitionen, säger Elmia Scandinavian Horse Shows arrangör Sylve Söderstrand.

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Så funkar det

150-hoppningen den 12 oktober kommer att delas upp i fem olika heat. Varje heat motsvarar ett lopp och man kan spela på varje heat för sig. Det komma också gå att spela på hela klassen. Upplägget blir detsamma som i travvärlden.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.