ryttargalan 2020

Nytt datum för Ryttargalan – en direktsänd digital timme

Programmet kommer att sändas den 28 januari 20.00 i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler och ledas av Henrik Johnsson.

Svenska Ridsportförbundet skriver:

Ryttargalan hör till årets höjdpunkter och nu rustar vi för en galatimme fullproppad med hyllningar och med Henrik Johnsson som programledare. Hela Hästsverige kan vara med och fira.

På grund av pandemin har den sedvanliga Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm paus i år. Istället presenterar vi tillsammans med våra samarbetspartners galan i ett direktsänt program med gäster och inslag från stallbacken. Programmet produceras i samarbete med ATG och Kanal 75, och kommer att sändas den 28 januari 20.00 i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler.

Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige.

– Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige, så vi hoppas att många tar tillfället att fira med oss, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande.

Inställda tävlingar och en stukad tävlingssäsong gör det svårt att dela ut de rent sportsliga priserna, men vi riktar strålkastarljuset mot totalt åtta fina priskategorier (se nedan).

Vem är den starkast lysande stjärnan i ridsporten på 2000-talet hittills? Snart kan Ridsportsverige avgöra genom att rösta fram sina favoriter i ”Stjärnornas stjärna”. Ett stolt publikpris på Ryttargalan 2020 i samarbete med Saab. Vilka stjärnor som finns med på listan och hur du röstar berättar vi mer om i vecka 2. Läs mer här.

Tidningen Ridsport pausar i år sitt pris Årets Komet. I stället har redaktionen instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris. Det kommer att delas ut till någon som under året satt ett avtryck i ridsportvärlden genom att inspirera andra människor att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen.

Sedan 2006 har Ryttargalan hyllat ridsportårets händelser och höjdpunkter och sedan tre år har Grand Hôtel i Stockholm varit festlig plats för cirka 400 gäster. Alla pristagare 2020 kommer självklart också att hyllas på Ryttargalan 2021 då vi hoppas kunna flytta tillbaka in på Grand Hôtel igen.
Ryttargalan presenteras i samarbete med Folksam, ATG, Granngården, Saab och tidningen Ridsport.

Stjärnornas stjärna – ett specialpris i samarbete med Saab
Årets ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridlärare – i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets hästskötare – i samarbete med ATG
Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet
Årets tränare NY! – Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridskolehäst – Svenska Ridsportförbundet
Ridsports Inspirationspris NY! – Tidningen Ridsports pris.

Save the date: 28 januari klockan 20.00.
Läs mer om Ryttargalan och alla priser här!

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.