ryttargalan 2020

Nytt publikpris på Ryttargalan – rösta fram Stjärnornas stjärna

Vem är den starkast lysande stjärnan i ridsporten på 2000-talet hittills? Snart kan Ridsportsverige avgöra genom att rösta fram sina favoriter i publikpriset ”Stjärnornas stjärna”.

På grund av pandemin sadlar Ryttargalan om till digitalt format och direktsänds den 26 november mellan 20.00-21.00. Och med anledning av inställda mästerskap och stortävlingar får Årets bragd i år maka på sig för ”Stjärnornas stjärna” – ett spännande upplopp mellan 20 starkt lysande ryttare, kuskar och förebilder som gjort rejäla avtryck i ridsporten under 2000-talet. Det är ryttare/kuskar som på olika sätt utvecklat ridsporten och inspirerat både dagens och framtidens ridsportgenerationer.

Under de senaste 20 åren har svensk ridsport skördat mängder av framgångar i flera grenar. Nu tar vi chansen att fira hjältarna bakom några av dessa lite extra.
– Det är verkligen roligt att få hylla några av våra stora ridsportprofiler på det här sättet och spännande att det är Ridsportsverige som bestämmer vem som vinner, säger Stefan de Flon på Saab, som under senare år stått bakom Årets bragd på Ryttargalan.

Ryttargalans jury har nominerat 20 ryttare/kuskar som passerat ett smalt nålsöga.
– Alla är självklara stjärnor som står ut i ridsporten på olika sätt och många har mängder av framgångar bakom sig. Men gemensamt för samtliga är att de tagit en individuell plats på pallen i ett internationellt mästerskap eller i en världscupfinal under 2000-talet, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och galajuryns ordförande.

Nu är det upp till Ridsportsverige att rösta fram sina favoriter. Röstningen sker i tre omgångar med start den 10 november då listan på de 20 ryttarna/kuskarna offentliggörs . Andra omgången sker den 18 november och sista chansen att lyfta fram sin favoritfinalist är den 25 november. På Ryttargalan den 26 november avgörs vem som är Stjärnornas stjärna.

Läs mer om Ryttargalan här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.