hand klapp nonsens

Pandemikris i Kiruna: Ridskolan stängs

I Kiruna har de höga smittalen i coronapandemin gjort att man tar till extraordinära åtgärder – mer omfattande än man hittills sett i Sverige. All ridlektionsverksamhet ställs in på Kiruna ridanläggning och ridklubben tvingas nu ta fram en plan för motion och skötsel av hästarna. Men undantag görs för fotbollen.

Under en vecka har smittspridningen ökat från 127 fall till 233 fall i Kiruna, vilket ses som en kraftig ökning.

Kirunas krisledningsnämnd har på fredagen beslutat att fortsätta stänga ned all verksamhet i idrottshallar, badhus och andra kommunala inomhusanläggningar mellan 29 maj och 2 juni 2021.

Det innebär att man också ställer in all ridlektionsverksamhet på Kiruna ridanläggning. Kiruna ridklubb tvingas då ta fram en plan för motion och skötsel av hästar utifrån rådande läge.

Ingen annan organiserad träningsverksamhet får bedrivas i Kiruna kommuns inomhusanläggningar.

Undantag görs dock för fotbollen. Kiruna FF:s A lag herrar och damer får träna utomhus på separata tider. Arenan är låst och öppnas enbart vid träningstillfällen av personal på plats. Omklädningsrum får inte användas.

Kommunen har bland annat infört distansundervisning för högstadieskolorna och möjligheten för föräldrar att låta sina barn göra skolarbeten hemma.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.