Pararyttaren släpper tv-serie: ”Visar hur jag löser olika situationer”

Paradressyrryttaren Alice Letell , 21 år, släpper idag kl 17.00 sin tv-serie Utanför sadeln. Där får man följa henne i fyra avsnitt.

– I fyra avsnitt får ni hänga med mig till stallet. Jag berättar varför jag trivs i samvaron med hästen, visar även hur jag löser olika situationer, berättar hon.
Serien har Alice gjort tillsammans med Funkibator och den sänds i Öppna Kanalen i Växjö.

Alice driver kontot ryttarmöjligheter på Instagram. Så här presenterar hon sig:

Jag har tänkte göra en liten presentation då det är många nya följare här vilket är mycket roligt. Jag som driver kontot heter Alice och är 20 årig tjej. Jag har ridit på ridskola sedan fyra års ålder. Kontot skapades för cirka ett år sedan.
Jag började rida i rehabiliteringssyfte för att stärka min kropp. Jag lever med en cerebral pares(CP) och en synnedsättning. tillsammans med två andra familjer kontaktade en av Växjös ridklubbar och frågade om dom var intresserade av att starta en funkis grupp. Det är jag tacksam för så här många år senare.
Ryttarmöjligheter vill inspirera fler med funktionsnedsättning att testa på att umgås med hästen och rida i syftet att det hjälper kroppen må bättre. Med kontot vill sprida kunskap inom funkisridning och paradressyr.

I första avsnittet av Alcie tv-serie får ni veta varför hon trivs i stallet.

Här kan du se Utanför sadeln > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.