All In är tillbaka. Foto: Fredrik Jonsving

Peder: ”All In är suverän”

Peder Fredricson berättar för SVT Sport att H&M All In, Allan, är tillbaka med full kraft. Nu hoppas EM-guldmedaljören på raketväg uppåt för superhästen.

Det tog ett år mellan EM och att Allan tog sig tillbaka till 160-höjder på tävlingsbanan. Orsaken var en kortvarig hälta följt av värme i en has. En värme som höll i sig länge.

I helgen som var startade EM-guldekipaget i Genéve med bra resultat. Femma i 155, tia i Grand prix.

– Han kändes bra. Det känns i princip som att han är tillbaka. Han behöver lite mer styrka och några rundor till i kroppen bara, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Varm has

Efter EM-guldet förra sommaren försvann Allan från tävlingsbanorna.

– Från ingenstans fick han värme i en has. Han var halt en kort tid men han hade värmen kvar länge. Sedan har han haft lite problem med magen, till och från. Men det verkar vara löst nu. Det har varit lite olika saker som gjort att han varit borta så länge, säger Peder Fredricson till SVT.

Länge var All In Peders förstahandsval till VM i Tryon men då han insåg att valacken inte skulle hinna toppa formen till tävlingarna i USA valde Peder H&M Christian K.

– Det är klart att det i början var lite frustrerande, för jag trodde att jag kanske kunde få igång honom till VM. Det var lite jobbigt när jag fick bestämma att ”okej, vi ställer in den satsningen”. Men jag är så pass gammal att jag vet att hästar inte är några maskiner, man måste alltid sätta hästens välmående först. Det är en del av mitt jobb. Det enda viktiga är att han känns bra nu, säger Peder som öppnar för att Allan kan starta världscupen innan jul.

Dagsform

Frågorna om Allan har varit många. Peder Fredricson menar att det handlar om dagsform.

– Alla vill veta var han ska starta och ibland kanske man måste ändra planen, då undrar alla direkt vad det är för fel på honom. Därför spikar jag inte exakt vilka hästar som ska gå. De ska inte tävla om de inte är i toppform, säger Peder till SVT Sport.

I All Ins  frånvaro har Peder flera hästar som steppat upp. Både nämnda H&M Christian K, men också Catch Me Not S och Hansson WL.

– De andra tre hästarna har också lyckats väldigt bra. Men när All In är i riktigt bra form har han gjort enormt bra saker, då är han suverän, säger Peder som hoppas på att världscupfinalen i Göteborg i april ska vara signerad Fredricson/All In. Precis som gulddrömmen under EM.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.