Pedofil åtalas för våldtäkter och andra brott mot 84 barn via hästspel

En känd pedofil som tidigare dömts tre gånger misstänks nu ha kommit i kontakt med 84 offer på det populära barnhästspelet Star Stable. Anklagelserna gäller nu att han utsatt barnen för allt från virtuella våldtäkter till sexuell posering.

Polis och åklagare har utrett en av Sveriges största pedofilhärvor och mannen i fråga greps i början av februari förra året. Kammaråklagare Marina Chirakova berättar att rättegången kommer att handla om 84 utsatta barn i åldrarna 7 till 14 år.

Brottsmisstankarna rör fullbordade våldtäkter, våldtäktsförsök, sexuella övergrepp, sexuella ofredanden och utnyttjande av barn för sexuell posering. Vid de fullbordade våldtäkterna har mannen via nätet tvingat barn att utföra sexuella handlingar på sig själva. Förra året dömdes en annan man till tio års fängelse för flera grova våldtäkter där han via nätet tvingat barn att utföra sexuella handlingar på sig själva.

Utredningen har handlat om 158 barn men efter bevisprövning kommer rättegången att handla om brott mot 84 målsägande. Offren var mellan 7 och 14 år. Pedofilen som nu åtalas har tidigare dömts för sexbrott mot barn i tre olika rättegångar. I den senaste domen mot mannen 2017 blev straffet två år och fyra månaders fängelse för övergrepp mot 25 flickor.

Mannen har fått kontakt med alla barnen via spelet Star Stable och alla övergreppen har skett via nätet.

Det omåttligt framgångsrika spelet Star Stable värderades i december 2018 till 650 miljoner kronor.

Läs mer i tidningen Expressen.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.