Pris till sjukhushästen Hannibal och Louise

Under torsdagen presenterades Eldsjälsgalans vinnare på SportExpressen Föreningsliv. I kategorin Hälsa vann Louise Chatteli som med sjukhushästen Hannibal gör tillvaron lättare och roligare för sjuka barn.

Louise E Chatteli tog hem Eldsjälspriset i kategorin hälsa för att hon tillsammans med hästen Hannibal besöker vårdinstanser och sjukhus. Hannibal används i lekterapin, showar för barnen och låter sig klappas, matas och ridas på av barnen.

– Jag har inte riktigt förstått att jag gjort det än. Det betyder så klart oerhört mycket både för mig och projektet. Det betyder att vi kan ta det vidare och jag vill bli mer rikstäckande. Och nu finns möjligheter till det och jag är superglad, säger Louise i Expressen.

Tack vare priset kan Louise nu resa längre med Hannibal och besöka fler barn.

– Nu har jag ju fokuserat på högtider men jag skulle ju vilja åka lite då och då och inte bara på högtider. Jag har skaffat en häst till så att jag kan varva den hästen med Hannibal. Så vi har klart med en liten häst som ska börja jobba i påsk. Det är jättespännande. Det är en jätteliten häst, så det blir kul.

– Jag började med det för att jag själv har en historik med familj och vänner som gått bort i cancer, berättar hon också.

Se hela filmen här:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.