Foto Matt Seymour

Red och pratade i mobiltelefon – togs till domstol

En man som erkände sig skyldig till att ha ridit och pratat i mobiltelefon samtidigt fick gå upp i domstol. Där fick han en villkorlig dom på tre månader.

En 30-årig man i New South Wales, Australien, togs av polis då han red en häst i cirka 10 kilometer i timmen i trafiken samtidigt som han talade i mobiltelefon. Han höll telefonen med handen mot sitt vänstra öra.

Eftersom hästen när den rids i trafik räknas som ett fordon och han inte hade installerat någon hands-free på hästen (!) togs fallet upp i den lokala rätten.

Åklagaren som handlade fallet rubricerade brottet som ”Förares otillåtna användning av mobiltelefon” och noterade: ”Det framgår inte av åtalspunkten, men fordonet är en häst”.

Mannen erkände sig skyldig, men då försummelsen ansågs ringa och man noterade att det varit lugn trafik vid tillfället, fick han endast en tre månaders villkorlig dom.

Rådmannen som fick hand om fallet verkade drabbas av skrattryckningar och föreslog att australiensiska ridsportförbundet skulle utbilda ryttare när det gällde användning av mobiltelefoner. Han berättade att han inte hade sett något liknande fall förutom ett ”Jag har haft en som åtalats för att ha varit berusad till häst – men bara en”.

Källa: Lithgow Mercury

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.