Henrik Ankarcrona säljer Hunneberga. Foto:  Wrede Fastighetsmäkleri / Kim C Lundin

Redo för hästgård i större format – Ankarcrona säljer

I Skåne finns det många hästgårdar och nu finns en av de större och mest funktionella till salu. Stor bostad, 27 boxar, eget ridhus och utebana, spana in Hunneberga.

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona har lagt sin egen hoppkarriär åt sidan sedan han klev på det publika och resande uppdraget för Svenska Ridsportförbundet. Han och hans familj har byggt upp anläggningen Hunneberga sedan 2009. Den ligger mitt i Skånes hästmecka det vill säga ca 20 minuter från Lund, 25 minuter till Sturup och 5 minuter till Flyinge. Nu är gården lämnad till försäljning och finns på Hemnet för 16,8 miljoner kronor.

Nu lämnar inte Ankarcrona och familjen trakten, en avstyckning är planerad av fastigheten.
– Vi säljer inte all mark utan planerar att stanna i området, vi har ett mindre stall som passar oss bättre för i dagsläget, meddelar Henrik Ankarcrona.

För hästmänniskor är objektbeskrivningen tilltalande:
”27 stallplatser, ridhus (24x65m) och utebana (30x70m), båda med automatiskt bevattnat fiberunderlag (De Grondslag). I anslutning till stallet finns skrittmaskin för 6 hästar samt rasthagar och gräshagar. I enlighet med senaste forskningen så står hästarna i kallstall med bra frisk luft. I grooming-delen finns det golvvärme så även ryttare och hästskötare kan arbeta i bra klimat året runt. Stall och ridhus är byggt i isolerad betong med fibercementplattor på taket. ”

Kika på hela den fina anläggningen här.

Hunnerberga från ovan Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Den tidigare förbundskaptenen Sylve Söderstrand sålde också sitt livsverk tidigare i år.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.