flicka barn

Ridklubb får priset Guldkorn

2020 års Guldkorn i kategorin Lokalstöd tilldelas Hallsbergs Ridklubbs för projektet Ombyggnation och tillgänglighetsanpassning av ridanläggning i Hallsbergs kommun. Priset är på 50 000 kronor och delades ut idag.

– Vi har fått en fantastiskt fin tillbyggnad av vårt ridhus med hjälp av stöd från Arvsfonden. Ridhuset innehåller allt vad en ridskola behöver som cafeteria, samlingsrum, övernattningsrum och kök. Priset på 50 000 kronor kommer väl till pass och ska användas till marknadsföring och utbildning, säger Lena Fryxell, projektledare Hallsbergs Ridklubb.

 

Hallsbergs Ridklubb har skapat förutsättningar för fler människor att utifrån var och ens egna förutsättningar kunna rida och ta del av föreningens verksamheter. Föreningen har startat ridning som rehabilitering för barn/vuxna med funktionsnedsättning och erbjuder även friskvård och ridyoga i kombination med medveten ridning. För att åstadkomma detta behövde föreningen göra ridhuset tillgängligt för alla.

 

– Hallsbergs Ridklubbs projekt är ett bra exempel på hur man har lyckats inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att lyfta samhällsfrågor och utveckla nya verksamheter, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Håkan Ceder, ordförande Arvsfondsdelegationen.

 

Arvsfonden delar varje år ut priset Guldkorn till utvalda projekt som har fortsatt att bedriva verksamhet efter det att Arvsfondens finansiering har upphört. Syftet är att uppmärksamma hur nyskapande verksamheter inom föreningsvärlden bidrar till att utveckla och förbättra vårt samhälle. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barn, Ungdom, Personer med funktionsnedsättning och Lokalstöd.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.