Ridklubben blev Årets barn- och ungdomsförening

Ridklubben fick RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening och en check på 10.000 kronor som ska gå till barn- och ungdomsverksamheten.

”Genom delaktighet och inflytande från barn och ungdomar har Hufvudsta Ridklubb uppdaterat sin värdegrund. Arbetet har gett ett öppet, inkluderande och respektfullt klimat i föreningen, från snacket i sadelkammaren till inlägg i sociala medier som är en stor del av barn- och ungdomars liv i dag. Föreningens ambitiösa och medvetna arbete som lett till en stor positiv förändring visar på ett modernt tänkande och ett agerande som behövs för ett mer inkluderande klimat. Nu tilldelas Hufvudsta Ridklubb RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening”.

Prissumman på 10 000 kronor går till barn- och ungdomsverksamheten.

– Såhär i Coronatider är det kul med glada nyheter, det här behövde vi. Det blir en morot för vårt fortsatta arbete. Vi ska göra något bra för pengarna för barnen och ungdomarna i föreningen, säger Anna-Karin Persson.

För ett år sedan såg föreningen ett stort behov av ett omtag för ett varmare och mer inkluderande klimat i föreningen.

– Mycket har hänt sedan vårt senaste värdegrundsarbete för fem år sedan, framför allt hur mycket barn och ungdomar använder sociala medier. När vi gjorde vårt senaste värdegrundsarbete pratade vi om vikten av goda förebilder. Nu är de barnen äldre och det har kommit nya barn och nya konstellationer, säger Anna-Karin Persson och fortsätter:

– Hur barnen använder sociala medier i dag har ökat vikten av föräldrar och ledares medvetenhet hur detta påverkar barnen positivt och negativt. Nästan alla är på sociala medier och mycket utgår från det. Många är beroende av att bli bekräftade på nätet hela tiden.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.