Ridskolan översvämmad – kan tvingas flytta hästarna

Ridskolan har tvingats gå ut via sociala medier och fråga efter hjälp med att ta hand om hästar som kan behöva flyttas ut från anläggningen.

Markaryds ryttarförening har drabbats hårt av de höga vattenflödena som råder på många håll i Kronobergs län. Ridskolan har tvingats gå ut via sociala medier och fråga efter hjälp med att ta hand om hästar som kan behöva flyttas ut från anläggningen.
Detta har fått enormt gensvar och folk har hört av sig från alla håll och erbjudit plats för hästarna.
– Det är väldigt mycket engagemang, vilket är härligt att se, säger Tilda Adolfsson, Markaryds ryttarförening till SVT Nyheter.

– Vi var här i fredags vid lunch och då var det inga problem att komma in till anläggningen men just nu är det väl cirka sextio centimeter vatten där.

Under veckan har man tvingats ställa in sin verksamhet.

Här kan ni se film från anläggningen där man ser hur översvämningen drabbat dem:

 

På sin hemsida skriver ridklubben:

Tyvärr har Markaryds Ryttarförening drabbats av en svår översvämning och därför har vi kommit fram till följande:

– Anläggningen stängs tillfälligt för utomstående ekipage som kommer med transport, detta är för att det inte går att ta sig in till anläggningen då infarten har blivit översvämmad.

– Ridskolan kommer ställas in ALLA sina lektioner vecka 9 med tanke på säkerhetsrisken samt att det inte går att ta sig till anläggningen då infarten har blivit översvämmad. Självklart kommer igenridning ske för de grupper vars lektioner blir inställda.

– Drick inte vattnet.

– Kör inte in med vare sig bilar, hästtransporter eller liknande på anläggningen. Bilar hänvisas till andra sidan av vägen. Kör så långt in mot kanten det går.

Vi hoppas verkligen att vattnet snart drar sig undan, detta har aldrig inträffat tidigare och därmed inget vi hade kunnat förutspå. Vattennivån höjdes väldigt fort.

Uppdatering:

En liten uppdatering om översvämningen som råder på Markaryds Ryttarförening.

Vattnet fortsätter att stiga i takt med att regn och snö kommer dra in över Markaryd. För detta har vi en plan B vart vi ska flytta hästarna tack vare er, Hästsverige. Några av de inackorderade hästarna har temporärt flyttat från anläggningen och fler hästar kommer att flytta under veckan. Vi hoppas innerligt att vattnet snart drar sig undan.

Stort tack för alla delningar på Facebook, engagemang, hjälp och uppbackning vi har fått ifrån er! Ni är guld värda.

Med hästiga hälsningar,

Styrelsen

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.