Branden utbröt under natten till fredag. Foto: Niklas Luks

Ridskolechefen efter branden: ”Kaotiskt”

Bara någon minut till så hade stallet i Hageby gått förlorat i branden natten till fredag. Nu berättar ridskolechef Lotta Johnsson om rädslan och känslan av att det kan ligga något hot mot Hageby ridklubb.

Det var en privatpersom som såg lågor stiga upp mot skyn vid Vrinneviskogen. Två brandstyrkor tillkallades och ridskolechef Lotta tog sig ner till stallet så fort hon kunde. Hon beskriver läget på plats som kaotiskt.

– Det var bara på med kläderna och rusa hit. Det var brandbilar överallt och polis och väktare, men branden var under kontroll när jag kom hit, säger hon till folkbladet.se.

För tidningen berättar hon om rädslan.

–  Alltså det är ju fruktansvärt. Det är en rädsla man har, att komma till ett stall som inte finns kvar. Det är ju levande djur som bor här och man kan bara föreställa sig hur rädda de måste ha varit. Det är nog den värsta känslan.

Av stallets 21 hästar fick tolv, tretton stycken evakueras. Resten kunde stå kvar i en annan stalldel. Ridskolechefen berättar att hästarna mår fysiskt bra men är skärrade. Byggnaden ska återställas så fort det går. Ännu vet man inte om hästar måste flyttas till andra stall under tiden.

– Vi har fått massor av erbjudanden av olika stall som vi kan åka till för att ställa upp hästarna. Det är jättemånga som hör av sig. Alla vill hjälpa till på något sätt och det är vi oerhört tacksamma för, säger Lotta Johnsson till Folkbladet.

Det är heller inte första gången stallet i Hageby utsätts för bränder. Flera bränder har, vad Ridenews erfarit, härjat i området genom åren. Något som får ansvariga att fundera över en eventuell hotbild.

– Ja, vi har varit lite rädda för det genom åren. Det är svårt att säga om den här branden har någon koppling de som var då, säger Lotta Johnsson.

Enligt Sveriges Radio P4 är en man i 35-årsåldern anhållen som misstänkt för mordbranden.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.