hand klapp nonsens

Ridskolornas verksamhet fortsätter: ”En häst behöver röra sig varje dag”

Ridskolornas verksamhet fortsätter men med mindre grupper för födda 2004 och tidigare.

– Det blir svårt att sköta om hästarna om vi inte får ha verksamheten igång, säger ordföranden i Kalmar Fältrittklubb i ett radioinslag.

Ridskolorna fortsätter att ha öppet trots regeringens beslut om att all kommunal fritidsverksamhet bör stängas för att minska smittspridningen. I P4 Kalmar intervjuas Lena Brissman, ordförande på Kalmarbygdens Fältrittklubb, som förklarar att hästarna blivit lidande om man stängt verksamheten:
– En häst är ju en stor varelse med mycket muskler som behöver röra sig varje dag. Och sedan blir det svårt att sköta om hästarna om vi inte får ha verksamheten igång.
Svenska Ridsportförbundets rekommendation är att, i möjligaste mån, anpassa verksamheten till maximalt åtta ridskoleryttare per grupp för elever födda 2004 eller tidigare. Grupper med barn och unga under 15 år berörs inte av rekommendationen, inte heller ledare, ridlärare eller annan personal.
– Eftersom det varit väldigt lite smittspridning i ridsporten tycker vi att vi kan hålla verksamheten öppen, säger Lena Brissman.
– Det är viktigt det här med kontakten med djur.

Lyssna på hela radioinslaget:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.