Ridsportens bästa aprilskämt 2022 – här är listan!

Många pigga aprilskämt från ridsportvärlden första april, kanske rent av rekord i skoj! Aldrig har Sveriges ridskolor haft så många dräktiga hästar och vi undrar hur det går för stallägaren som nu meddelar inackorderingarna att några kan behöva ta in ett får eller två i boxen tillsammans med sin häst.
Här kan du se några av de andra roligaste aprilskämten 2022!

1. Ridklubben sparar el

Avesta ridklubb har hittat ett sätt att hantera de höga elpriserna. Erkänn, visst har ni också tänkt tanken att man borde försöka ta vara på allt överskott av hästenergi?

2. Äntligen piff och puff!

Hogsta ridsport har hittat den perfekta produkten för alla misslyckade dressyrtanter. Äntligen kan vi alla få piffa och puffa med det nya tillskottet.

3. Polisen satsar på spårhästar

Polisen i Helsingborg skrev på Facebook:
”Som bekant ökar antalet poliser och Polismyndigheten arbetar hela tiden med att effektivisera sin verksamhet. Det gäller alla delar av organisationen.
Detta gäller också det lokala rytteriet i Helsingborg där det från och med idag inleds ett pilotprojekt. Då antalet hundpatruller är begränsat och i stort sett upptagna dygnet runt behövs nytänk där andra enheter kan ta vid.
– Hästar har ett fint luktsinne och vi tränar upp dem vartefter att söka efter narkotika, doping och förövare som smitit från brottsplatsen. Vi har tränat upp första hästen, PH Royne, som direkt kunde hitta både dumpat cannabis och genomsvettig misstänkt, upplyser Pålle Kuse vid Polismyndighetens lokala rytteri i Helsingborg.
Efter avslutad uppdrag ges en sockerbit i belöning, vilket är betydligt billigare i drift än hundar som ska ha bollar, godis och halva pizzor i en del fall.
– Sedan är hästen suverän då busarna inte kan göra annat än att bara se på när runt 600 kilo djur kommer mot dem. De ger upp direkt vilket ger en bättre arbetsmiljö för polisman på plats, fortsätter Pålle Kuse.
Förebilden kommer från kanadensiska ridande polisen (RCMP) där hästar numera används i högre utsträckning än hundar att söka upp individer, narkotika och doping med gott resultat.

I filmen får ni se polishäst Royne få upp ett spår, i detta fall efter så kallade ryssfemmor. Ljudet ni hör är Royne som rensar näsborrarna ju närmare han kommer substanserna.”

Lite senare följde en uppdatering:

” Nej, morgonens ”nyhet” var inte på riktigt. Med tanke på datumet så var det nog många som såg igenom att polishästar ska användas för spårning av doping, narkotika och individer. Något ”lokalt rytteri” finns inte heller i Helsingborg utan vår regionala enhet ligger i Malmö.
Vi tänkte också att vi ville lätta upp tillvaron, som i många avseenden är rätt bister, med ett aprilskämt. Hoppas ni gillade initiativet!
Förresten: här kan ni läsa mer om våra duktiga kollegor till häst: www.polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/polisrytteriet/

4. Bästa sparknepet för ridklubben

Hässleholms ridklubb har hittat det perfekta sättet att spara massor med pengar och går nu över till att helt satsa på käpphästar!

5. Elstötar ska bota hårda händer

Wången har gjort en uppfinning med hästens välfärd i fokus.

6. Lösningen på de höga dieselpriserna

Distriktsveterinärerna Nordvästra Skåne väljer ett miljövänligare men långsammare färdsätt i fortsättningen.

7. Ny ridsportgren

Kollegerna på tidningen Hippson uppfinner en ny ridsportgren. Ingen dum idé – ridsporten skulle behöva mer gränsöverskridande samarbeten!

8. Hästmasken vidareutvecklad för att få bättre ryttare

Brittiska tidningen Horse & Hound berättar om det nya hjälmfodret med flytande titan, som kan hjälpa till att föbättra ryttarens koncentration:

9. Affärsutveckling för ridcentret

Wirsbo ridcenter har hittat en ny affärsidé – safari med kanadagäss!

10. Nytt träcktest ska avslöja bajsbovarna

Tidningen Ridsport uppmärksammar det nya testet som ska avslöja vilka hästar som lämnat bajshögar – antalet polisanmälningarna om träckhögar ökar. Men det är ju faktiskt inte olagligt att lämna hästbajs på gatan – som vi skrev om häromdagen…

11. Gävle Ponnyklubb har gjort en stor upptäckt

Plötsligt står det ett arabsto i stallet.

12. Ny stjärna på Gömmargården

Ridskolan hälsar nykomling utbildad upp till Msv välkommen.

13. Pannlampor ska spara el på ridanläggningen

Nu släcker man belysningen och delar ut pannlampor till ryttare och personal.

14. Äntligen ko-träning!

Sophie Linde lanserar nu utbildning för elever som vill utveckla kommunikationen med sina kor.

15. Snöhög ersätter brandtrappan – klubben samlar in stjärtlappar

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.