Ridsportvärlden kämpar för Australien – Patrik och Henrik ambassadörer

Equestrian Fire Relief Australia startades den 10 januari för att hjälpa alla ryttare och hästgårdar i Australien som på olika sätt drabbats av bränderna som fortfarande pågår där. Patrik Kittel och Henrik von Eckerman är två av de många namnkunniga ryttare som är ambassadörer.

En halv miljard djur eller mer tros ha dött i bränderna som härjar Australien och redan för några dagar sedan sa man att en yta stor som hela Sydkorea eldhärjats. Hittills har 28 personer omkommit i bränderna.

Equestrian Fire Relief Australia har startats som en ideell organisation som ska följa Australiens insamlingsregler. Man vill i första hand hjälpa de drabbade inom hästvärlden i Australien. Organisationen kan delta i gemensamma aktiviteter om de kommer hästvärlden till gagn.
Man kommer att sluta ta emot bidrag när brandrisken är över, förhoppningsvis sista mars 2020. Eventuella överskott kommer att delas ut till hästorganisationer.
Organisationen ska samarbeta med officiella nödhjälpsorganisationer.

Här är några av de många internationella toppryttare som ställer upp för Equestrian Fire Relief Australia:

Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland
”Jag lider med människorna och djuren i Australien. Bilderna är hjärtskärande. Jag är förkrossad av att se så många djur förlora livet i denna tragedi. Vi måste stå enade och stötta varandra.”

Ingrid Klimke, Tyskland
”När vi står inför motgångar och tragedi så är det tid för ryttarvärlden att gå samman och stötta varandra. Vi är alla ansvarsfulla när det gäller hästarnas välfärd, över hela världen. Utom synhåll betyder inte utanför våra tankar. Snälla hjälp Australien!”

Patrik Kittel, Sverige
”Bränderna som har ödelagt mitt andra hemland är något som många av oss aldrig kommer att kunna förstå omfattningen av. Så mycket förluster. Så mycket sorg. Mitt hjärta blöder för alla australier som drabbats av dessa bränder. Låt oss hjälpa på alla sätt vi kan.”

Erik Duvander, Nya Zeeland/Sverige
När jag har sett den rosa askhimlen i Nya Zeeland, som skapats mer än 200 mil bortanför Tasmanhavet  av bränderna i Australien, så kan jag inte föreställa mig vad våra grannar i Australien går igenom dag för dag nu. Men jag vet att de behöver omedelbar hjälp på alla sätt just nu.

Lyndal Oatley, Australien
Marcus Ehning, Tyskland
Martin Fuchs, Schweiz
Charlotte Dujardin, Storbritannien
Carl Hester, Storbritannien
Henrik von Eckermann, Sverige
Edwina Tops-Alexander, Australien
Paul & Bettina Schockemöhle, Tyskland

… och många fler.

Läs mer > > >

På plats i Australien försöker hästfolket hjälpa varandra på alla sätt man kan, många har delat med sig av sina höförråd till drabbade och man upplåter sina stall och hagar till de som tvingats evakuera. En stor konvoj med 150 lastbilar lastade med hö, mat och förnödenheter till de drabbade gick ut förra veckan:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.