Ryttar-VM planterar 60.000 träd

I samband med VM i hoppning, dressyr, paradressyr och voltige som väntar nu i augusti anlägger man ett nytt skogsområde att i Herning. VM-Skogen ska bli ett minne av Danmarks största ridsportevenemang någonsin och kompenserar samtidigt för de koldioxidutsläpp som arrangemanget bidrar till.

Redan i våras började man planera för ”VM-skoven”, ett skogsområde som anläggs på 20 hektar norr om Herning stad. Det ska bli en folkskog med lek, motion och aktiviteter för invånare och turister. Skogen blir granne med Løvbakke Naturskola och Løvbakke Deer Park (hjortpark). Naturskolan besöks dagligen av skolor och institutioner som får kunskap om natur, hållbarhet och återvinning.

– Som hästmänniskor älskar vi naturen. Vi är beroende av det. Därför är det så viktigt för oss att bidra positivt, säger Jens Trabjerg, som är en av arrangörerna av VM i Herning.

I samarbete med Hernings kommun och organisationen Growing Trees Network planteras 60.000 träd i området. De ska bidra till att kompensera för CO2-utsläpp, och även bli ett minne av Danmarks största ridsportevenemang någonsin.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.