Ryttaren som dansar i Let’s Dance ikväll

Ikväll får vi se henne i Let’s Dance i TV4, Sanna Lundell som snart också är aktuell med hästtv-serien Flocken i SVT.
– Jag tror att dansen kommer att göra mig till en bättre ryttare, säger hon.

Ikväll får vi se henne i ett helt annat sammanhang – Sanna Lundell, ryttare och hästmänniska och aktuell med hästtv-serien ”Flocken” – medverkar ikväll i Let’s Dance i TV4.

Sanna Lundell jobbar själv med hästar en del av sin tid och håller kurser i natural horsemanship och kurser för hästrädda på sin egen gård utanför Stockholm. Just nu är hon aktuell i Let’s Dance som har premiär nu på fredag.

Hon är inte orolig för att fysiken inte ska räcka till  – det är allmänt känt att danserna och träningen är oerhört fysiskt krävande.

– Jag har ju inackorderingar i mitt stall så jag får mycket styrketräning. Jag har fött en bebis nyligen, men jag kom otroligt snabbt tillbaka i form. Och nu bär jag runt på den, tio kilo, så jag är nog ganska vältränad.

– Jag tror också att jag har rätt mycket balans och koordination. Men jag har jävligt dålig kondis! Det får vi inte träna så mycket som ryttare och i stallet.

Hon tror dock att hon kommer att ha nytta av dansträningen.

– Det var någon som sa att ”Du kommer att märka skillnad efter dansen när du börjar rida igen”. Och ja, jag tror att dansen kommer att göra mig till en bättre ryttare, säger hon.

Sanna Lundell om nya tv-serien: ”Hoppas den ska uppskattas av alla som älskar hästar”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.