Ryttargalan blir digital och direktsänd

I år slipper vi hosta upp 1.500 kronor per nos för att gå på Ryttargalan – det blir gratis och vi väljer själva menyn! Galan kommer nämligen att köras digitalt och kan ses i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler.

 

På grund av pandemin tar den sedvanliga Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm paus i år. Istället presenterar ridsportförbundet tillsammans med sina samarbetspartners en digital och direktsänd gala med gäster och inslag från stallbacken. Programledare blir som på den vanliga galan Henrik Johnsson och det blir som vanligt hyllningar av alla pristagare och nominerade.

Programmet produceras i samarbete med ATG och Kanal 75, och kommer att sändas i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler.

– Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige, så vi hoppas att många tar tillfället att fira med oss, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande.

Tidningen Ridsport pausar i år sitt pris Årets Komet. I stället har redaktionen instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris, som delas ut till någon som inspirerat andra att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen.

Sedan 2006 har Ryttargalan hyllat ridsportårets händelser och höjdpunkter och sedan tre år har Grand Hôtel i Stockholm varit festlig plats för cirka 400 gäster.
Alla pristagare 2020 kommer självklart också att hyllas på Ryttargalan 2021 då vi hoppas kunna flytta tillbaka in på Grand Hôtel igen.

Årets bragd (Specialpris 2020) – i samarbete med Saab (mer information inom kort)
Årets ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridlärare – i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets hästskötare – i samarbete med ATG
Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet
Årets tränare NY! – Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridskolehäst – Svenska Ridsportförbundet
Ridsports Inspirationspris NY! – Tidningen Ridsports pris.

Save the date: 26 november klockan 20.00-21.00 cirka

Läs mer om Ryttargalan och alla priser här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.